Bulgáriáról és Primorskoról röviden

​Kis családi szálló, mely Primorsko új, beépítés alatt álló részében helyezkedik el, 400 m-re az északi strandtól és 600 m-re a központtól, messze a szórakozóhelyek, éttermek zajától és embertömegtől. Ideális hely annak, aki igazi nyugalomra és pihenésre, s nem utolsó sorban szemet gyönyörködtető tengeri és hegyi panorámára vágyik.

Bulgária tengerpartja Európa legszebbjei közé tartozik. Az ország vendégszerető lakossága és alacsony árai vonzzák az iránta érdeklődő látogatókat. Az éjszakai életéről és széles finom homokos strandjairól ismert Primorsko az egyik legkedveltebb üdülőhelyek közé tartozik a Feketetenger partján. Vonzóvá teszi kedvező éghajlata, gyönyörű természeti adottságai, történelmi és kulturális emlékei, és nem utolsó sorban a helyi emberek vendégszeretete. Változatos lehetőségeket kínál a turistáknak. Burgasztól 45 km-re fekszik egy félszigeten, mely két csodálatos, 5-5 km-es stranddal (északi és déli) büszkélkedik, melyek megfelelnek bármilyen igénynek és korosztálynak - mindkét part fokozatosan éri el a tengert, így ideális játszóteret nyújtanak a kisebbeknek is. Megmaradt természetes szépségében mindkét strand megkapta a 'kék zászlós strand' nemzetközi minősítést, és ami a legfontosabb - nem zsúfolt.

Miért éppen Bulgária?

A válasz egyszerű; mert itt minden megtalálható, ami egy utazónak kell! Hófödte hegycsúcsok kiváló sípályákkal, gyönyörű erdők, barlangok, rózsaligetek, kolostorok, történelmi emlékművek és a feketetengeri aranyló homokos strandok.
Az ország rohamos fejlődésnek indult. Gyönyörű szállodák, apartmanok és magánházak épültek a tengerparton és közelében is egyaránt. Az infrastruktúra is fejlődik, de közben a hagyományok őrzésére is komoly energiát fordítanak.
Az emberek kedvesek, barátságosak, nem is beszélve a híres bolgár vendéglátásról! A bolgár konyha kitűnő, az árak alacsonyabbak, mint nálunk és minden kapható az üzletekben.

FŐVÁROS: Szófia
NYELV: A hivatalos nyelv a bolgár, a cirill ABC-t használják.
IDŐELTOLÓDÁS: Közép-Európa időszámításához viszonyítva + 1 óra (pl. ha Magyarországon 12.00, Bulgáriában 13.00 óra van)
PÉNZNEM: Bolgár leva (BGN), 1€ = 1,96 BGN
LAKOSSÁG: Kb. 7 millió

ALAPTERÜLET: Kb. 111.000 km2
KLÍMA: Kontinentális, de a tengerparti területeken mediterrán éghajlat uralkodik. A nyár a magyarországinál hosszabb, szárazabb, több napsütéssel.
Az átlaghőmérséklet 25-30 Celsius fok.

Vendégeink írták rólunk

Kedves házigazdák, tiszta, kényelmes és tágas szobák, csend és nyugalom! 

Mindenkinek ajánlom aki pihenni akar!

Szuper jóóó! Mindenkinek ajánljuk! :)

Köszönet a pazar 2 hétért. Jövőre is visszamegyünk!